banner nl

 

EVEN VOORSTELLEN

Hallo, mijn naam is Angela Leeflang en samen met mijn dieren woon ik op Angela’s Kroost. In 1972 ben ik geboren in Eefde, een klein dorp in de achterhoek.
Nadat ik 8 jaar als pedagogisch medewerkster op een kinderdagverblijf heb gewerkt, ben ik in 2004 mijn eigen mini-kinderdagverblijf begonnen.
Hier wil ik kinderen die zorg en aandacht geven, die ik ze op een groot dagverblijf niet meer kon bieden.

Op Angela’s Kroost wonen ook katers Faro en Rudolph en hondje Dinges. In de achtertuin wonen de konijnen en vogels.
Door omgang met huisdieren leren kinderen voorzichtig te zijn, empathie te hebben en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die omgaan met huisdieren, een beter immuunsysteem hebben en minder risico lopen om allergieën te ontwikkelen voor dieren.
En natuurlijk geeft de omgang met huisdieren veel plezier.

2 voorstellen

DE RUIMTES

Angela’s Kroost is gevestigd in een ééngezinswoning, in de buurt van de A44 en station Leiden. Voor de deur is er gratis parkeren.

De kinderen spelen in de woonkamer en in de gang. De kamer is zo ingericht dat er met verschillend materiaal gespeeld kan worden.
Zo is er een autohoek, huishoek, bouwhoek, dierenhoek en een lees/relaxplekje. Voor de allerkleinsten is er een hoge box, waar zij rustig en veilig kunnen spelen. Aan tafel wordt gegeten, geknutseld en spelletjes gedaan.

Boven zijn er 3 slaapkamers voor de kinderen. Ieder kind heeft zijn eigen bedje.
Alle bedjes zijn voorzien van camera’s, zodat ik de kinderen in de gaten kan houden zonder ze in hun slaap te storen.
De kinderen slapen op een Aerosleep matras, voor extra veiligheid en hygiëne.

In de afgesloten achtertuin kunnen de kinderen heerlijk spelen. Er zijn allerlei materialen aanwezig om hen in hun ontwikkeling te stimuleren.
Ook kunnen de kinderen in de achtertuin zien waar groente en fruit vandaan komt. Voor de veiligheid is er rondom de voortuin ook een hek.

 

.